Cum montăm un hidrofor și câteva detalii despre acestea pe care trebuie să le știm

Cum montăm un hidrofor și câteva detalii despre acestea pe care trebuie să le știm

Hidrofoarele sunt cu siguranță unul dintre cele mai importante și mai eficiente metode prin care poți să îți asiguri sistemul de preluare a apei în toată casa. Cu toate acestea, înainte de a începe montarea acestuia, este foarte bine să ai în vedere câteva detalii care ar putea să te ajute să înțelegi mai bine funcționalitatea acestui instrument atât de necesar. Astfel, în montarea acestui aparat este indicat să se ia în considerare tipul de hidrofor și felul în care acesta funcționează. 

 

În esență, un asemenea obiect este de fapt un aparat care are o serie de componente creat pentru a menține și automatiza un sistem care să faciliteze reluarea apei dintr-o rețea subterană și redistribuirea ei în locuință în funcție de preferințele și nevoile pe care le aveți. Totodată, acesta poate prelua și distribui apa din mai multe surse în același timp. 

 

Pentru a putea realiza schema de montare a unui hidrofor este ideal să avem în vedere care sunt componentele acestuia: 

 

-       motorul electric; 

-       pompa (care trebuie sa fie echipată cu un prefiltru); 

-       furtunul de absorbție; 

-       sorbul; 

-       vasul de expansiune;

-       presostatul. 

 

De asemenea, este foarte important să avem în vedere și ce fel de hidrofor este cel pe care urmează să îl montăm pentru că în general, acesta poate fi doar de trei feluri: 

 

-       hidrofor cu o pompă de suprafață;

-       hidrofor cu pompa cu ejector;

-       hidrofor cu pompa submersibila;

 

Astfel, după ce analizăm toate aceste elemente și desigur, după ce știm exact cu ce fel de aparat avem de-a face trebuie putem să începem pașii ce trebuie urmați pentru montare sistemului.   

Care sunt pașii ce trebuie urmăriți pentru a amplasa un hidrofor?

 

1.     Amenajarea căminului

În primă fază trebuie să începem prin amenajarea căminului. Astfel, acest pas presupun pregătirea unui spațiu izolat în care urmează să fie depozitat în condiții de maximă siguranță hidroforul. Este important de reținut faptul că acesta ar trebui amplasat într-o zonă care să fie mai depărtată față de locuință în special pentru că acesta poate scoate zgomote care pot fi destul de supărătoare. Pe de altă parte, este bine ca acesta să fie poziționat cât mai aproape de zona din care vei extrage apa. 

 

2.     Poziționarea hidroforului în cămin

Următorul pas este foarte simplu și presupune punerea hidroforului în locul ales. Vei avea nevoie de intervenția unor profesioniști, dat fiind faptul că va fi necesară foarte multă abilitate, experiență și o serie de instrumente speciale. 

 

3.     Atașarea pompei

Ultimul pas se referă la montarea pompei în așa fel încât sistemul să fie unul funcțional. În timpul acestui proces este ideal să te asiguri de faptul că hidroforul nu este conectat la niciun fel de sursa de electricitate. 

 

Tags:

Related Post