Despre MARICON

Companie

 


Sunt mai mult de 24 de ani de cand am deschis primul magazin Maricon. Piata instalatiilor a evoluat in permanenta si noi odata cu ea.  Cateva lucruri au ramas insa neschimbate - valorile pe care se intemeiaza aceasta firma. 
Pentru ca ne ocupam de instalatii si numai de instalatii, ne-au trecut prin maini toate tipurile de tevi, fitinguri, robineti, mufe, centrale, conectori, garnituri, boilere, pompe, baterii, rezervoare, filtre, cazane, flanse, valve, vane, armaturi sau senzori. Cunoastem in amanunt fisa tehnica a fiecarui produs asa ca stim ce se potriveste si ce nu, ce functioneaza si ce nu. Suntem o companie bazata pe competenta. 
Vindem instalatii, dar inainte de a pune un produs pe raft ne uitam mai intai la specificatiile lui si de-abia dupa aceea la pret. Avem in primul rand o perspectiva inginereasca asupra domeniului – asa ca nu am vandut niciodata produse indoielnice, care nu corespundeau standardelor de calitate, chiar daca le-am fi putut comercializa la preturi foarte atractive. Aceasta onestitate se regaseste in tot ceea ce facem.
Organizarea noastra interna e simpla si clara asa ca livram cu aceeasi promptitudine o garnitura sau sute de metri de teava. In consecinta, gama clientilor nostri variaza de la cei ce-si renoveaza o baie pana la cei ce realizeaza sistemele de instalatii pentru ansambluri rezidentiale sau obiective industriale. Suntem atat de adaptabili datorita flexibilitatii in gandire si actiune. 
Cat despre salariati, ii tratam cu respectul si atentia cuvenite fiecarui om in parte. Si ne straduim in mod constant sa imbunatatim conditiile de munca, oferindu-le salarii peste media industriei, bonusuri, recompense si echipamente adecvate de lucru.

 

 

 

Produse

 

 

 

Suntem un furnizor de gama larga iar portofoliul nostru de produse satisface o varietate de necesitati, de la instalarea unei centrale de apartament pana la lucrari industriale. Iar cand vorbim de portofoliul de produse nu ne referim la imagini din cataloage, ci la stocurile de care dispunem –asa se face ca putem livra chiar si 5000 de metri de teava, daca ni se cere. Iar ce nu e in stoc poate fi adus rapid – de la poarta fabricii la client in 2 ore, pentru piesele produse local, sau in mai putin de 12 ore de la intrarea in vama la santier pentru produsele importate. 
Exista insa si produse pe care nu le comercializam. Pentru ca au o origine imposibil de verificat. Pentru ca documentatia tehnica ridica nenumarate semne de intrebare. Sau lipseste cu desavarsire. Pentru ca nu riscam reputatia noastra si a colaboratorilor nostri pentru un castig financiar de moment. 
aici pentru detalii

 

 

 

Fidelitate

 


Majoritatea celor care au cumparat de la noi aleg sa revina. Dat fiind ca avem gama completa de produse de instalatii, cei mai multi clienti de-ai nostri sunt instalatori profesionisti. Ne prefera pentru ca un singur drum la Maricon le rezolva tot necesarul de piese. Asa ne-au devenit clienti constanti. 
Pentru ei, in special, am introdus acum mai bine de 10 ani un program de carduri de fidelitate, in cadrul caruia recompensele sunt de 3 tipuri: (1) discounturi de la pretul de lista, (2) electronice, electrocasnice si scule profesionale si (3) bonuri valorice cadou. Spre deosebire de majoritatea programelor de acest tip, noi tinem cont de preferintele beneficiarilor, onorand cele mai variate solicitari, de la televizoare cu dimensiuni atipice la laptop-uri cu o configuratie anume. 
Flexibilitatea de care dam dovada contribuie la succesul cardurilor noastre de fidelitate: mai mult de 40% dintre clientii Maricon au fost recompensati in cadrul acestui program. 
aici pentru detalii

 

 

 

Magazine

 

 

 

Expertiza companiei noastre se bazeaza in primul rand pe experienta oamenilor care lucreaza in magazinele Maricon pentru ca acestia sunt in contact direct atat cu produsele pe care le comercializam cat si cu solicitarile clientilor. Dat fiind ca aproape jumatate dintre angajatii nostri sunt in Maricon de mai mult de 10 ani, pe parcursul carora au avut de-a face cu cele mai variate proiecte de instalatii, ei au capacitatea de a intelege rapid care sunt nevoile clientilor si ce produse raspund cel mai bine acestor nevoi. 
Avem o retea de 5 magazine in Bucuresti, care acopera zonele frecventate in materie de instalatii, precum si un depozit central la Otopeni, care ne permite sa onoram rapid pana si cele mai insemnate comenzi, dat fiind ca mentinem un stoc permanent pentru mai multe de 8000 de repere. Click 
aici pentru detalii

 

 

 

Parteneri

 


Flexibilitatea noastra se manifesta si prin usurinta cu care dezvoltam parteneriate cu furnizorii. Fiind prezenti in mod constant la targurile specializate de la Milano si Frankfurt suntem la curent cu toate noutatile din domeniu iar atunci cand identificam un produs care, prin specificatii tehnice si pret, e relevant pentru piata noastra, nu ezitam in a-l pune pe raft. 
Asa am devenit importatori unici in Romania ai unor branduri precum Invena si Instal Project, care ne furnizeaza baterii, radiatoare, panouri radiante, fitinguri, conectori si sisteme de tevi de polietilena multistrat. Click 
aici pentru detalii

 

 

 

Ecologie


Perspectiva noastra inginereasca se reflecta atat asupra produselor pe care le vindem, cat si asupra modului in care operam. Unii numesc asta ecologie dar pentru noi e o chestiune de eficienta, asa ca incercam sa eliminam risipa sub orice forma. 
Promovam produse cu consum redus, fie ca vorbim despre bateriile eco cu reductor de apa, despre centralele termice cu condensatie sau pompele cu tehnologie de tip inverter din sistemele de incalzire. Am redus substantial cantitatea de materiale printate utilizand cataloage in format electronic. Folosim becuri economice pentru iluminarea magazinelor Maricon iar in flota noastra auto predomina masinile de clasa mica, cu motorizari cu consum redus de carburant. 
In plus, avand contracte de reciclare pentru deseurile din hartie, plastic si metal rezultate din ambalajele pe care le procesam zilnic, ne incurajam angajatii sa colecteze selectiv deseurile domestice si sa depuna materialele reciclabile in containerele dedicate de la sediul nostru