Ce este un hidrofor și ce avantaje oferă?

Ce este un hidrofor și ce avantaje oferă?

Dicționarul explicativ al limbii române ne aduce în vedere faptul că un hidrofor este un aparat mecanic cu ajutorul căruia se poate ridica apa din conducte, până la o anumită înălțime, prin expansiunea aerului dintr-un rezervor în care se introduce apă cu o pompă. Altfel spus, un hidrofor este acel element fără de care circulația apei ar fi imposibilă, mai ales în casele cu instalații individuale. Astfel că, alegerea acestuia se va face în strânsă legătură cu scopul în care va fi utilizat.

Ce trebuie să știți când alegeți un hidrofor?

În momentul în care achiziționați un astfel de element, este absolut necesar să luați în vedere o serie de factori foarte importanți. În primul rând, aveți nevoie de sfatul unui specialist care să vă sugereze cât de mare să fie capacitatea hidroforului în funcție de cantitățile de apă pe care le veți utiliza zilnic. Astfel că este foarte important de știut că puterea lui de funcționare crește direct proporțional cu adâncimea de aspirație. Deși trebuie să cunoașteți parametri locului de unde va prelua apa spre circulația ulterioară prin țevi, spre a ajunge la terminalul de refulare (robinete, furtunuri, boilere, etc.) Mai mult decât atât, trebuie să fiți foarte bine informați cu privire la rata de consum a acestuia, care poate genera costuri foarte mari, dacă nu ați făcut cea mai bună alegere. Așadar, pentru a evita un număr foarte mare de porniri și, implicit, costuri mai crescute la facturile de energie electrică, se sugerează să optați pentru un hidrofor cu capacitate mai mare. Astfel, pornirile nu vor mai fi la fel de frecvente, deoarece o cantitate mai mare de apă va fi stocată în electropompă, ceea ce o face gata de utilizare în orice moment, fără a mai fi nevoie de a pune în circulație o cantitate suplimentară. De asemenea, la fel de important este să alegeți o variantă cu sistem integrat care să se oprească automat atunci când rămâne fără apă.

Avantajele utilizării unui hidrofor

În primul rând, te scapă de nevoia de a fi racordat la o sursă comună de apă, ceea ce poate însemna că tu este propriul gestionar. Tu alegi câtă apă și în ce scopuri o folosești, fără a fi constrâns de anumite costuri suplimentare pe care le-ai putea genera.

În al doilea rând, ai control deplin a sursei de unde provine apa, fiind cel care alege zona în care este amplasat. Ai astfel siguranța că utilizezi apă curată, de izvor, dat fiind faptul că poate colecta și aspira apă de până la 8 metri adâncime în pământ.

De asemenea sunt niște aparate extrem de moderne, automate, silențioase și eficiente, care, odată amplasate corespunzător, nu necesită ajustări sau acțiuni suplimentare.

Tags:

Related Post