Încălzirea în pardoseală. Tot ce trebuie să știi înainte de a monta încălzire în pardoseală

Încălzirea în pardoseală. Tot ce trebuie să știi înainte de a monta încălzire în pardoseală

Confortul termic este unul dintre principalele aspecte de care ne dorim să ne bucurăm în locuința noastră și, de aceea, de-a lungul timpului domeniul instalațiilor termice s-a dezvoltat constant în direcția facilitării dobândirii lui. Astfel că, astăzi este foarte ușor de obținut, mai ales dacă se apelează la cea mai nouă și eficientă metodă de încălzire a locuințelor, și anume încălzirea în pardoseală.

Tot ce trebuie să știi înainte de montarea acesteia

Este foarte important de știut faptul că montarea propriu-zisă a acestui tip de instalație termică este destul de facilă în cazul locuințelor în curs de construire sau acelor recent construite. În schimb, în cazul unor imobile sau blocuri mai vechi, procesul poate deveni puțin anevoios, mai ales din cauza faptului că și instalația electrică este destul de veche și nu suficient de puternică. Recomandat este să fie luată în calcul încă din stadiul de construcție; astfel va fi cel mai ușor de montat. În cazul construcțiilor deja finalizate va fi nevoie ridicarea planșeului, ceea ce va duce și la micșorarea cu câțiva centimetri a înălțimii casei.

În ceea ce privește costurile, acest tip de instalație poate fi puțin mai piperat, dat fiind faptului că necesită instalații mai complexe, și un număr mai mare de expertize, realizate de mai mulți specialiști, ceea ce, din nou, ridică prețurile. Cu toate acestea, costurile pot fi amortizate în timp, dat fiind că veți beneficia de o încălzire mai eficientă. Acest lucru înseamnă că veți consuma mai puțin curent electric, nemaifiind nevoie să ajustați capacitatea de funcționare, dat fiind faptul că nu vă veți găsi în ipostaza în care căldura să se ridice spre tava, iar zona de jos să rămână neîncălzită.

Mai mult, este la fel de important și modul de funcționare al acesteia. Fie optați pentru încălzire electrică, fie cu agent termic și anume, apă. Cea electrică presupune costuri mai mari de funcționare și instalare, însă este mult mai ușor de montat și încălzirea este mult mai rapidă, în timp ce cea bazată pe apă caldă presupune costuri mai reduse, însă încălzirea se face mult mai lent și, de asemenea, necesită și niște elemente adiacente.

De asemenea, la fel ca în cazul oricărui alt tip de instalație termică, izolația locuinței are un cuvânt important de spus în ceea ce privește eficacitatea acesteia. Așadar, pereții, podeaua și ferestrele trebuie să dispună de o izolație realizată corespunzător, pentru a evita pierderile de căldură și, implicit, costurile mult mai mari de încălzire.

Și amplasarea termostatului poate influența modul în care aceasta funcționează. Altfel spus, plasarea lui în cea mai răcoroasă cameră și la o distanță semnificativă de podea nu va influența în mod negativ temperatura indicată și astfel va funcționa în mod corect.

 

Related Post