Energia solară este o sursă inepuizabilă care prin valorificarea sa, poate acoperi chiar mai bine de jumătate din nevoile energetice ale locuinței tale. Ea vă oferă independență energetică și odată instalată, viitorul este mai sigur și mai puțin costisitor : nu mai prezintă aceleași griji cu privire la posibilele creșteri de prețuri sau ale taxelor propuse în general de furnizori.
Dacă te hotărăști să devii total independent de rețeaua electrică și de generatoarele pe bază de combustibili fosili, ai nevoie doar de energie solară și de unul sau mai mulți acumulatori pentru a o stoca. Astfel, toată energia adunată în decursul zilei, va putea fi folosită în funcție de nevoile proprii. Beneficiați de disponibilitate continuă a energiei pentru tot ceea ce vă propuneți, o puteți folosi pentru anumite funcții sau aparate casnice uzuale sau pentru a genera curent pentru întreaga casă.
Energie solară în doar 4 pași simpli
Maricon.ro vă propune o gamă completă de panouri solare, fie că vorbim de cele fotovoltaice, folosite pentru a produce energie electrică, sau de cele termice, care generează energie termică locuinței tale. Montajul acestora poate părea dificil la prima vedere, dar în realitate totul se rezumă la doar patru pași simpli :
Primul pas constă doar în alegerea locului potrivit. Eficiența panourilor este datorată poziționării lor, astfel încât acestea trebuie să fie orientate direct către soare, fără a fi afectate de umbra arborilor sau a altor clădiri din jurul locuinței. Acestea pot fi amplasate atât pe acoperiș, cât și pe sol, cu condiția de a fi îndreptate către Sud sau Est.
Deoarece panourile vor fi expuse de-a lungul timpului mai multor condiții meteorologice, următorul pas constă în instalarea monturii pentru ca poziția acestora să rămână fixă și pentru a nu permite scurgerile de apă în locuință.
Instalarea propriu-zisă a panourilor constă în amplasarea unor șine mobile și a suportului la o înălțime de cel puțin 6 cm metri de acoperiș, ca mai apoi acestea să fie fixate cu ajutorul unui adeziv special în cadrul metalic respectiv.
Pentru a finaliza procesul de montare, ultimul pas constă în calcularea unghiului de înclinare pentru a asigura captarea unei cantități cât mai mare de lumină, un factor important al funcționalității lor.
Atât pentru tine, cât și pentru mediul înconjurător
Panourile solare pot produce energie pe durata întregii zile, fără a avea efecte negative asupra mediului înconjurător. Amprenta de dioxid de carbon scade odată cu folosirea unei surse de energie regenerabile, deoarece emisiile sunt reduse considerabil și totodată, acestea nu produc deșeuri, fum sau alte reziduri.
Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii de utilizare a surselor de energie regenerabilă și promovarea acestora pentru o viață sustenabilă, am putut observa de-a lungul timpului cât de eficiente pot fi atunci când vine vorba de facturi, costuri de mentenanță, un mediu mai sănătos și o reducere considerabilă a consumului de combustibili fosili.