Nu știi ce calorifere să alegi pentru locuința ta? Hai să facem o selecție pentru a alege mai ușor

Nu știi ce calorifere să alegi pentru locuința ta? Hai să facem o selecție pentru a alege mai ușor

În momentul în care decizi faci o schimbare în ceea ce privește instalația de încălzire, una dintre cele mai importante componente pe care trebuie să le ai în vedere sunt caloriferele. De ele depinde în mare măsură cum va fi distribuită căldura în locuință, în funcție de materialul din care sunt concepute, dimensiuni, formă, combustibil și nu numai. Iată care sunt cele mai bune calorifere din perspectiva specialiștilor și de ce.

 

Caloriferele din aluminiu

Acestea sunt la momentul actual pe locul unu în ceea ce privește topul celor mai vândute calorifere. Acest lucru se datorează listei lungi de avantaje pe care le posedă. În primul rând, aluminiul prezintă o durată de viață mult mai mare față de alte materiale. Se încălzesc foarte repede, distribuie căldura uniform, sunt extrem de ușor de montat și manevrat și, nu în ultimul rând, nu necesită costuri mari de achiziție.

Pe de cealaltă parte, fiind un material subțire, prezintă un grad mai crescut de deformare și erodare. În plus, căldura se pierde mai ușor decât în cazul altor variante, însă compensează cu timpul scurt de reîncălzire.

 

Caloriferele din oțel

Pe locul doi în top, în ceea ce privește costurile de achiziție și montare, se găsesc la același nivel ca cele de aluminiu. De asemenea, sunt o variantă eficientă dat fiind faptul că se încălzesc foarte repede și, în plus, suportă temperaturi extrem de mari. În schimb, se răcesc repede și au o durată de viață mai redusă decât celelalte variante disponibile pe piață.

 

Caloriferele din fontă

Deși din punct de vedere al eficienței, acestea ar fi considerate cele mai bune, dat fiind faptul că, odată încălzite, reușesc să mențină căldura pentru mult timp, ele nu prezintă o variantă tocmai rentabilă din mai multe considerente. Sunt un model extrem de costisitor, atât din punct de vedere al achiziției, cât și al întreținerii. Sunt grele, dificil de montat și, nu în ultimul rând, au nevoie de foarte mult timp pentru a ajunge la o temperatura optimă.

 

Calorifere mari sau mici, înalte sau scurte?

Ei bine, aceste detalii se stabilesc, în principiu, în funcție de încăperea în care urmează să fie amplasate și de punctul de căldură pe care vreți să îl atingeți. De asemenea, un alt aspect de care depinde răspunsul la această întrebare este tipul de centrală pe care îl dețineți; pe gaz, electrică, pe lemne sau hibrid?

Cu toate acestea, ai nevoie de un specialist care să se ocupe în detaliu de toate calculele necesare și să te ajute să iei cea mai bună decizie în raport cu nevoile tale.

 

Deci? Acum că deții toate informațiile de care ai nevoie, ce calorifer vei alege pentru locuința ta?

Related Post