Cum alegi rezervorul de WC potrivit?

Un rezervor de toaleta elibereaza un volum suficient de apa pentru evacuarea apelor uzate. Acest rezervor de toaleta este conectat atat la vasul de toaleta, cat si la robinetul de alimentare cu apa. Un rezervor pentru WC poate functiona hidropneumatic, cantitatea de apa necesara pentru evacuarea apei contaminate fiind eliberata de o parghie pe care utilizatorul o actioneaza pentru a se produce acest proces. Acest sistem este deosebit de zgomotos, cantitatea de apa fiind una destul de mare. Rezervorul gravitational permite ca apa murdara sa fie spalata din bazin profitand de presiunea generata de caderea apei de refulare. Cu toate acestea, acest sistem beneficiaza de o presiune mai mica decat rezervorul hidropneumatic.

Exista patru tipuri principale de rezervoare de toaleta:

  1. Rezervorul de toaleta sub nivel - care poate fi integrat cu toaleta sau poate fi separat de acesta. Etansarea dintre cele doua elemente este asigurata de etansari conice.
  2. Rezervorul semi-inalte -  destul de similar cu rezervorul sub nivel, insa este separat de rezervor.
  3. Rezervorul inalt, care are o culoare montata pe perete cu un dispozitiv de tragere sau de eliberare a lantului. Acest sistem este destul de vechi si este utilizat pentru toalete turcesti sau toalete vechi independente.
  4. In cele din urma, rezervorul ascuns este instalat pe WC - uri incorporate sau pe WC - uri suspendate. Acesta este cel mai recent sistem de rezervoare pentru toalete.

De asemenea, in ceea ce priveste mecanismul de declansare a sistemului de tragere a apei, puteti alege rezervorul de toaleta in functie de patru mari conditii:

Asadar, primul mecanism este cel care foloseste o bucata de franghie, iar acest tip de declansator este potrivit numai pentru rezervoarele de perete, cum ar fi cele inalte. Acest mecanism este utilizat din ce in ce mai putin, cu exceptia cazurilor in care avem de-a face cu toalete de tipul celor turcesti.

In cele ce urmeaza, avem al doilea tip de mecanism, cel care functioneaza tragand tija care elibereaza apa ce se afla in rezervor, fara a putea gestiona cantitatea care trebuie utilizata. La fel ca lantul, acest sistem este rar folosit.

De asemenea, avem si rezervorul cu un singur buton. Acesta este un sistem inovator pentru gestionarea cantitatii de apa eliberata prin oprirea fluxului de apa odata ce excrementele sunt evacuate.

Finalmente, un ultim tip de mecanism de tragere a apei este cel prevazut cu buton dublu - acest sistem reduce consumul de apa. De asemenea, acesta are doua butoane, unul mic si unul mare, pentru a elibera doua cantitati diferite de apa. In ambele cazuri, este foarte posibil sa opriti fluxul de apa eliberat.

In concluzie, dupa cum am putut vedea, exista mai multe tipuri de mecanisme si sisteme pentru rezervoarele de apa pentru toaleta. Alegerea o puteti face in functie de necesitati si venituri. 

Tags: