Avantajele unei încălziri în pardoseală cu automatizare

Avantajele unei încălziri în pardoseală cu automatizare

Cu siguranță că ideea de podea caldă chiar și în cele mai friguroase zile de iarnă ne încântă pe fiecare dintre noi. Cu ajutorul încălzirii în pardoseală acest lucru poate transcende statutul de idee și poate fi pus în practică foarte ușor, asigurând tot confortul termic de care este nevoie într-o locuință. Acest sistem de instalație termică a cunoscut de-a lungul timpului o serie de îmbunătățiri semnificative și astfel, în prezent putem vorbi și de automatizarea încălzirii în pardoseală.

Ce este automatizarea?

Această automatizare reprezintă un proces extrem de complex care, pentru punerea în practică, necesită o serie foarte vastă de cunoștințe și de un număr semnificativ de profesioniști care să se ocupe de acest lucru. Desigur că pentru a se stabili complexitatea acesteia este dată de mai mulți factori, printre care: numărul de camere ce se doresc a fi încălzite și dimensiunile acestora, calitatea finisajelor și a izolației existente în încăpere, dar și amplasarea termostatului. În esență, acest lucru, automatizarea, presupune montarea unor sisteme specializate prin intermediul cărora încălzirea în pardoseală se va realiza în totalitate automat. Foarte important este însă tipul de instalație termică pe care îl dețineți, electrică sau cu agent termic, dar și capacitatea de care dispune, pentru a vă asigura că elementele instalate ulterior sunt în totalitate compatibile cu aceasta.

Avantajele implementării automatizării la încălzirea prin pardoseală

Un prim avantaj îl constituie faptul că, pentru cât de mult facilitează întreg procesul de încălzire în pardoseală, automatizarea acesteia presupune costuri relativ reduse. Desigur că sunt câțiva factori esențiali care conturează prețul final, precum tipul de instalație sau suprafața de încălzire, însă elementele care o constituie sunt de dimensiuni mici și la prețuri extrem de accesibile.

Un alt avantaj este dat de faptul că, odată implementată, automatizarea va reduce considerabil consumul de energie electrică și astfel veți plăti mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că modul de distribuire al căldurii va fi mult mai bine programat. Mai exact, instalația nu va mai oferi căldură pe tot parcursul zilei, ci doar la anumite intervale orare și pentru perioade prestabilite.

Nu în ultimul rând, automatizarea reprezintă un proces de sporire a confortului termic și nu numai în propria locuință. Altfel spus, nu va mai fi nevoie de ajustări manuale ale programelor de încălzire, deoarece, odată stabilite, ele vor rula automat pe perioada setată inițial. În plus, asigură și o încălzire uniformă a pardoselii, ceea ce garantează faptul că pe toată suprafața acesteia se va regăsi aceeași temperatură, eliminând posibilitatea de a apărea zone reci, care să afecteze buna circulație a căldurii.

Acestea fiind spuse, deși este un procedeu relativ nou, avantajele care vin odată cu montarea acesteia, l-au popularizat extrem de mult și astfel, rar vor exista sisteme de încălzire în pardoseală fără automatizare.